PAJÍN ASSEGURA QUE L'ETIQUETATGE DELS PRODUCTES EN CATALÀ SEGUIRÀ COM FINS ARA

Europa Press. 07/07/2011

La ministra de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, ha assegurat aquest dijous que l'etiquetatge dels productes en català "se seguirà fent com fins ara", referint-se a la nova directiva aprovada per la Unió Europea.
   "El sistema actual d'etiquetatge no crea problemes, ho portem amb plena normalitat i sense cap tipus d'incident lingüístic", ha declarat la ministra en declaracions a l'emissora Rac1 recollides per Europa Press.
   Alguns eurodiputats catalans van lamentar aquest dimecres que la nova normativa de la UE sobre la matèria deixa únicament en mans del Govern l'etiquetatge de productes només en català, fet que entenien que era relegar aquest idioma a un segon pla.

   Pajín ha recordat que la normativa europea apunta que l'etiquetatge a Espanya es faci majoritàriament en castellà i permet que alguns productes autòctons puguin ser etiquetats també en una altra llengua, cosa que entén que no variarà perquè "la directiva no modifica això", sinó que apunta a la millora de la informació que ofereixen els productes.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada