Aquesta publicació ha resultat ser, no només un producte, sinó també un servei.
La sal del Roser, és el nom que li han posat a la sal extreta i comercialitzada de les salines que es conserven a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). D'aquí que en sigui un producte.
Aquestes salines daten del segle IX i actualment, la sal extreta és una sal natural, elaborada artesanalment, seguint la mateixa forma d'elaboració del segle IX. I aquí és on apareix com a servei, perquè si us arribeu a aquest poble, tindreu l'oportunitat de visitar les salines i descobrir quina és aquesta forma d'elaboració.
Per començar, la sal s'extreu d'un brollador d'aigua salada, també visitable, i que la converteix en una salina d'interior (a diferència de la sal procedent del mar, de mines o industrial). S'utilitzen les eres del voltant per a que es vagi elaborant i cristal·litzant fins a convertir-se en una sal gruixuda i catalogada com a delicatessen.
En el seu espai web, podreu trobar tota la informació sobre aquesta sal i la seva elaboració, amb fotos molt interessants que exemplifiquen tot el procés. Tot i que no substitueixen la visita física!
![]() | Seu Social: Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) |
![]() | Etiquetatge: Català |
![]() | Pàgina web: Català |
![]() | Productes ecològics: No |
![]() | Productes Comerç Just: No |
![]() | Altres: Possibilitat de visitar les salines |
Bona tarda
ResponEliminaEm podríeu indicar on comprar sal de Gerri per correu o Internet?
Gràcies
Robert Cabeza