Mercat de la Terra al Poble-sec

El proper dissabte 13 de juny Slow Food Barcelona donarà el tret de sortida al primer Mercat de la Terra de la ciutat, al parc de les Tres Xemeneies, a la part baixa del Paral·lel al barri del Poble-sec.

MERCAT de PRODUCTES LOCALS i de TEMPORADA - MÚSICA en VIU - DEGUSTACIÓ de TAPES Km0 - Espai SLOW KIDS - TALLERS de CUINA.

Es tracta de la primera d’una sèrie de proves pilot per tal de consolidar aquest tipus de mercats a la ciutat, objectiu que el convivium d’Slow Food a Barcelona persegueix des de fa gairebé 8 anys.

Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.

Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula. Per aquest motiu, en aquests mercats la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor. Amb el coneixement més profund del que comprem ens transformem en coproductors: per una banda, el consumidor és més conscient de què significa viure de la pagesia; i per l’altra, es motiva els productors a fer-ho millor pel que fa a l’ús de tècniques que respectin el gust, la diversitat alimentària i el medi ambient.

Al llarg d’aquests darrers anys Slow Food Barcelona ha organitzat Mercats de la Terra ocasionals, com el de la Fira per la Terra, el de la Fira de Sant Ponç o el mercats del pagès mensuals organitzats per la Xarxa de Consum Solidari. L’objectiu, però, és aconseguir un Mercat de la Terra permanent com ja està implantat a Itàlia o altres llocs del món, organitzat d’una manera regular i que sigui replicable a la majoria de barris. A partir del 13 de juny, es farà realitat aquest objectiu, i des de l’organització es convida a conèixer aquest model de mercat que promou el retorn dels pagesos a la ciutat per nodrir-la, i això en un dels barris més dinàmics de la ciutat com el Poble-sec.

Organitza:
Slow Food Barcelona

Amb el suport de: Barcelona.cat

Col·laboren:
Coordinadora d'Entitats del Poble-sec @AssociacioComerciantsPoblesecParallel
Centre Cívic El Sortidor
Centre Cultural Albareda
Gastronomia Baix Llobregat
Domingo Recreativos


+ Informació: Marc Esteve 615 125 298

comunicació@slowfoodbcn.cat


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada