Fira de Sant Ermengol, muntanyes de formatge


La mil·lenària fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, ha celebrat aquest passat cap de setmana la 20a edició de la Fira dels Formatge Artesans dels Pirineus. La fira té lloc durant el tercer cap de setmana d'octubre i hi han participat una quarantena de formatgers artesans de tot l'arc pirinenc.



Al llarg de les vint edicions, un total de 126 formatgeries artesanes han visitat la fira. D'aquests 126 formatgers artesans, 34 procedents del Pirineu català, 35 del Pirineu basc i navarrès, 31 del Pirineu francès i 6 de l'aragonès.

Cada any es convida a una formatgera originaria d'una zona de muntanya no procedent de la serralada pirinenca com de zones muntanyoses d'Itàlia, de Portugal, França, d'Extremadura, Andalusia, Astúries o d'altres zones de Catalunya.

L'entrada al recinte firal és gratuïta, però els visitants, a més a més de comprar-hi formatges, també poden adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a 5 tastos de formatge, vi o cervesa artesana.

El tiquet té un cost de 8 euros, i també permet fer 2 tastos de productes agroalimentaris de proximitat a l'Espai Tast Km0-Gustum. Aquest és un espai de degustació col·lectiva en què s’oferia, en forma de tast conjunt, els productes dels elaboradors alimentaris de l’Alt Urgell i el Baridà: embotits, confitures i melmelades, olis, vins, cerveses, pans i coques, vedella, xocolates…

Fonts:
Laseu.cat
FiraSantArmengol.cat
Gustum.org

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada