SLOW FOOD: MOVIMENT SLOW FOOD

Guia Slow Food (Generalitat de Catalunya). 04/08/2011

L’any 1986, Carlo Petrini va fundar a Itàlia el moviment Slow Food, tot i que va no va ser el 1989 que es convertí en una associació internacional. Actualment l’Slow Food compta amb més de 80.000 membres, repartits en 122 països.

El principal objectiu del moviment és acabar amb la poca qualitat d’alguns productes alimentaris i del menjar ràpid mitjançant l’educació del gust. Per aconseguir-ho, es fomenta la cuina local i la producció tradicional d’espècies vegetals i animals en perill d’extinció. També, s’intenta fomentar un nou model d’agricultura, menys agressiu, lluny dels cultius intensius. Per altra banda, aquest moviment defensa la biodiversitat agroalimentària i respecta els productes de temporada.

La filosofia Slow Food parteix de la relació entre l’alimentació i la qualitat de vida. És per això, que defensen el respecte i intercanvi amb l’ecosistema per aconseguir productes de qualitat i tenir una vida més saludable.

Aquesta organització es divideix en seus locals, que s’anomenen Convivium; a Catalunya, de moment, n’hi ha nou repartits pel territori. Els Convivium organitzen cursos, sopars i viatges, per tal de promoure, a nivell local, les campanyes que organitza l’associació Slow Food internacional.

Font: http://gastronomia.catalunya.com/ca/distribuidora.php?id=207

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada