El 9 Nou. 05/10/2011
La
presidenta de l'organització agrària ASAJA, Rosa Pruna, i el president
del Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental, Melcior Clavell, han signat
un conveni perquè els restaurants prioritzin i promocionin els productes
agrícoles i ramaders de la comarca o de Catalunya.
L'objectiu
és que els cuiners i el productors estableixin una relació directe, i
que els aliments vagin directament de les hortes als fogons. Els
restaurants que s'hi adhereixin disposaran del distintiu 'Km 0' i a les
seves cartes hauran d'indicar la procedència dels aliments. D'aquesta
manera, es vol potenciar "allò que hi ha al costat de casa" i que el
consumidor "guanyi en qualitat", segons han indicat Rosa Pruna i Melcior
Clavell.
El Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental posarà ara en coneixement dels seus 350 agremiats aquest conveni i la possibilitat de formar part del distintiu 'Km 0'. Els establiments interessats tindran una relació directe amb el productor, de tal manera que els productes aniran directament de les hortes a la cuina sense passar per cap intermediari. El president del Gremi, Melcior Clavell, ha admès que probablement el cost dels productes serà "una mica més car" però que la qualitat serà molt superior. Des del gremi, creuen que aquesta iniciativa tindrà molt bona acceptació.
CARTES AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN
Les cartes dels restaurants amb el distintiu 'Km 0' hauran d'indicar la procedència de tots els productes. "Indicarem d'on ve la carn, els formatges o la llet", ha explicat Melcior Clavell, que ha afegit que "també podrem fer postres amb els productes de la zona". En aquest sentit, Rosa Pruna d'ASAJA ha explicat que a la comarca "tenim de tot" i ha destacat la qualitat de productes fets al Vallès com l'oli, els embotits o les carns. El 'Km 0', però, també permet la possibilitat de relacionar-se amb productors de més enllà de la comarca però de Catalunya.
Aquest conveni és el primer que signa ASAJA per promocionar els productes 'Km 0'. Segons Rosa Pruna, ja hi ha converses amb els gremis d'hosteleria de Barcelona, d'El Penedès i d'Osona per establir nous acords. Ara com ara, els productes 'Km 0' es poden aconseguir en diverses botigues del Vallès Oriental, el Bages i Osona, i en mercats setmanals com els de Granollers, Les Franqueses del Vallès o Sant Celoni.
Font: http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/20297/acord_entre_asaja_gremi_d_hoteleria_per_difondre_consum
El Gremi d'Hoteleria del Vallès Oriental posarà ara en coneixement dels seus 350 agremiats aquest conveni i la possibilitat de formar part del distintiu 'Km 0'. Els establiments interessats tindran una relació directe amb el productor, de tal manera que els productes aniran directament de les hortes a la cuina sense passar per cap intermediari. El president del Gremi, Melcior Clavell, ha admès que probablement el cost dels productes serà "una mica més car" però que la qualitat serà molt superior. Des del gremi, creuen que aquesta iniciativa tindrà molt bona acceptació.
CARTES AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN
Les cartes dels restaurants amb el distintiu 'Km 0' hauran d'indicar la procedència de tots els productes. "Indicarem d'on ve la carn, els formatges o la llet", ha explicat Melcior Clavell, que ha afegit que "també podrem fer postres amb els productes de la zona". En aquest sentit, Rosa Pruna d'ASAJA ha explicat que a la comarca "tenim de tot" i ha destacat la qualitat de productes fets al Vallès com l'oli, els embotits o les carns. El 'Km 0', però, també permet la possibilitat de relacionar-se amb productors de més enllà de la comarca però de Catalunya.
Aquest conveni és el primer que signa ASAJA per promocionar els productes 'Km 0'. Segons Rosa Pruna, ja hi ha converses amb els gremis d'hosteleria de Barcelona, d'El Penedès i d'Osona per establir nous acords. Ara com ara, els productes 'Km 0' es poden aconseguir en diverses botigues del Vallès Oriental, el Bages i Osona, i en mercats setmanals com els de Granollers, Les Franqueses del Vallès o Sant Celoni.
Font: http://www.el9nou.cat/noticies_v_0/20297/acord_entre_asaja_gremi_d_hoteleria_per_difondre_consum
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada