L´ERA ORGANITZA DOTZE CURSOS RELACIONATS AMB PRODUCCIÓ ECOLÒGICA I AUTOSUFIÈNCIA

REGIÓ 7. 24/03/13

Tots els cursos previstos es duran a terme a Manresa i la temàtica oferta és molt variada

 
L'Espai de Recursos Agroecològics, l'Era, de Manresa, presenta un ampli programa de cursos per a aquesta primavera. En total seran dotze els cursos previstos sobre autosuficiència i producció agroalimentària ecològica.
Així, demà dilluns 25 i dimarts 26 de març es farà el curs d'autoproducció de biofertilitzant i cromatrografia del sòl; del 3 al 10 d'abril, un sobre l'elaboració casolana de lactis, en el qual s'explicarà com fer iogurts, matons i formatges tendres i curats; un dissabte al mes, d'abril a juny, es duran a terme sortides de reconeixement de plantes i els seus usos tradicionals; del 8 al 22 d'abril, un de cultiu de plantes aromàtiques i medicinals, i del 12 al 26 d'abril un de maneig de l'entorn d'horts i finques, en el qual es parlarà d'estratègies de sanitat dels cultius mitjançant tanques vegetals i franges de biodiversitat.
A més, del 13 al 27 d'abril es farà la primera part del curs de gestió autònoma i sostenible de l'aigua, i del 4 al 18 de maig, la segona part; del 6 de maig al 3 de juny, un de plantes medicinals i remeis casolans; del 18 de maig al 8 de juny, un sobre la salut dels cultius, en què es tractarà com es pot evitar que emmalalteixin i reconèixer plagues, malalties i fauna útil; i del 25 de maig al 15 de juny, un sobre solucions pràctiques per a dones autosuficients, que inclou el muntatge, la reparació i el manteniment d'instal·lacions d'energies renovables.
Per acabar, del 5 al 26 de juny es farà un curs de cosmètica saludable, i el 15 de juny, un taller de construcció d'un rellotge solar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada