PRODUCTES DE TEMPORADA

Amb aquest article veurem la relació que guarda el consum de proximitat amb el consum de productes de temporada.
Per començar, consumir productes de temporada contribueix a afavorir els factors ecònomics i mediambientals del consum de proximitat (per ampliar la informació sobre els factors que afavoreixen el consum de proximitat, llegiu l'article: "consum de proximitat: raons".

En aquest sentit, els productes de temporada esdevenen una opció sana, econòmica i beneficiosa per al medi ambient.

Sana. La característica principal d'aquests productes és que segueixen el calendari natural, en les condicions climàtiques adequades i recollides en el seu punt òptim de maduració. Això fa que mantinguin intactes les seves propietats (olor, sabor, textura) i ofereixin un òptim aport nutricional.

Econòmica. Acostumen a ser més econòmics, ja que en ser recollits en un període concret de l'any, permet que la disponibilitat a les botigues sigui major. I quan augmenta l'oferta, el preu disminueix. També hi ha un estalvi dels costos de conservació.

Beneficiosa pel medi ambient. Contribueix al respecte pel medi ambient, ja que s'evita la implantació de monocultius intensius que esgoten la terra i s'evita l'impacte mediambiental derivats del transport de llargues distàncies. També evita l'impacte mediambiental perquè no s'utilitzen recursos com hivernacles, càmara de maduració i de fred que consumeixen energia i contaminen.

Per tant, amb el cultiu dels productes de temporada es facilita l'activitat agrícola local, és a dir, el consum de proximitat.

Què comporta el conreu en hivernacle?
Primer de tot, el valor nutritiu dels productes és menor per l'absència de radiació solar directa. A més, els plàstics s'han de canviar periòdicament, amb el que comporta el consum d'aquest material de forma massiva.




Font: http://www.tucamonsocial.es/archives/0000/0062/Opcions11_Fruites_i_verdures_del_temps.pdf


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada