SAL DEL ROSER


Aquesta publicació ha resultat ser, no només un producte, sinó també un servei.

La sal del Roser, és el nom que li han posat a la sal extreta i comercialitzada de les salines que es conserven a Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). D'aquí que en sigui un producte.

Aquestes salines daten del segle IX i actualment, la sal extreta és una sal natural, elaborada artesanalment, seguint la mateixa forma d'elaboració del segle IX. I aquí és on apareix com a servei, perquè si us arribeu a aquest poble, tindreu l'oportunitat de visitar les salines i descobrir quina és aquesta forma d'elaboració.

Per començar, la sal s'extreu d'un brollador d'aigua salada, també visitable, i que la converteix en una salina d'interior (a diferència de la sal procedent del mar, de mines o industrial). S'utilitzen les eres del voltant per a que es vagi elaborant i cristal·litzant fins a convertir-se en una sal gruixuda i catalogada com a delicatessen.

En el seu espai web, podreu trobar tota la informació sobre aquesta sal i la seva elaboració, amb fotos molt interessants que exemplifiquen tot el procés. Tot i que no substitueixen la visita física!

Seu Social: Gerri de la Sal (Pallars Sobirà)
Etiquetatge: Català
Pàgina web: Català 
Productes ecològics: No
Productes Comerç Just: No
Altres: Possibilitat de visitar les salines

1 comentari: Leave Your Comments

  1. Bona tarda
    Em podríeu indicar on comprar sal de Gerri per correu o Internet?
    Gràcies
    Robert Cabeza

    ResponElimina