Mercat de la Terra al Poble-sec

El proper dissabte 13 de juny Slow Food Barcelona donarà el tret de sortida al primer Mercat de la Terra de la ciutat, al parc de les Tres Xemeneies, a la part baixa del Paral·lel al barri del Poble-sec.

MERCAT de PRODUCTES LOCALS i de TEMPORADA - MÚSICA en VIU - DEGUSTACIÓ de TAPES Km0 - Espai SLOW KIDS - TALLERS de CUINA.
13.6.15
Publicat el dia

13.6.15

Yolanda

Publicat a

Comparteix

TONI PONS

Una de les coses que ens ha costat més de trobar és una marca de calçat que estigués feta totalment aquí. Havíem trobat marques com la Munich o l'Aro, que tenen català a la web, però que estan fetes força lluny. O botigues com la Casas que és una empresa catalana però que les marques que ven no són de proximitat. Finalment, però n'hem trobat dues: les Toni Pons i les Vamcats. Avui parlarem de les Toni Pons.



El curiós d'aquesta marca és que fa anys que tenim les típiques avarques d'estiu, i mentre buscàvem un calçat que complís que fos de proximitat, als peus feia anys que ja portàvem aquesta marca.


Seu Social: Girona
Etiquetatge: Català, castellà i anglès
Pàgina web: Català, castellà, francès, anglès, italià i alemany
Productes ecològics: No
Productes Comerç Just: No
Altres: Calçat clàssic amb preus raonables
7.4.15
Publicat el dia

7.4.15

a2b.cat

Comparteix

CAN PEROL

Cada vegada hi ha més empreses que aposten per a fer un cultiu ecològic, ja que la gent cada vegada està més conscienciada. Avui parlarem de Can Perol, una empresa situada al Baix Llobregat, on podem comprar sense intermediaris, directe del productor al consumidor.



Aquesta empresa ens agrada especialment, perquè a part de ser de proximitat i ecològic, quan fas la compra pots visualitzar la procedència dels productes i encara la fas més exacta.

De moment, hem provat fruita, pa i verdura. Ara tot just acaben d'incorporar vedella a l'oferta, així que l'haurem de provar. Però també tenen pollastre, ous, pizzes, pastisseria, pasta, arrós, mel, melmelades,...

La compra es pot anar a recollir a la nau industrial que tenen o te la porten a casa (amb un preu addicional).

La comanda es rep en una caixa, amb els productes que hagis triat, i quan fas la següent compra, la tornes buida. D'aquesta manera hi ha una corresponsabilitat i s'ajuda al medi ambient.


Seu Social: Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat)
Etiquetatge: Català
Pàgina web: Català
Productes ecològics:
Productes Comerç Just: No
Altres: Fruita, Verdura, Pa i pastissos, Carns i derivats, Elaborats i càtering
25.11.14
Publicat el dia

25.11.14

a2b.cat

Comparteix

MAS EL GUIU

De tots els productes de menjar preparat que us hem presentat, Mas el Guiu és un dels que ens agrada més. En un sol plat tens un primer i un segon, preparat per emportar i a un preu prou bo.

Podem provar des de pastissos freds, pastes o amanides fins a guisats, canelons, sopes, verdures, combinats... Una gran varietat per a solucionar-nos els dies que no gaudim del temps per a poder-nos dedicar a preparar el menjar.

Hem passat de no conèixer cap empresa d'aquí que es dediqués al menjar preparat, a descobrir-ne vàries per a poder triar i tastar. Veieu com realment hi ha alternatives i es pot comprar de tot de proximitat?

Bon profit!




Seu Social: Santa Cecília de Voltregà (Osona)
Etiquetatge: Català
Pàgina web: Català
Productes ecològics: No
Productes Comerç Just: No
Altres: Producte fresc, sense additius ni colorants, casolà i de Km 0.
22.5.13
Publicat el dia

22.5.13

a2b.cat

Publicat a

, ,

Comparteix

L´ERA ORGANITZA DOTZE CURSOS RELACIONATS AMB PRODUCCIÓ ECOLÒGICA I AUTOSUFIÈNCIA

REGIÓ 7. 24/03/13

Tots els cursos previstos es duran a terme a Manresa i la temàtica oferta és molt variada

 
L'Espai de Recursos Agroecològics, l'Era, de Manresa, presenta un ampli programa de cursos per a aquesta primavera. En total seran dotze els cursos previstos sobre autosuficiència i producció agroalimentària ecològica.
Així, demà dilluns 25 i dimarts 26 de març es farà el curs d'autoproducció de biofertilitzant i cromatrografia del sòl; del 3 al 10 d'abril, un sobre l'elaboració casolana de lactis, en el qual s'explicarà com fer iogurts, matons i formatges tendres i curats; un dissabte al mes, d'abril a juny, es duran a terme sortides de reconeixement de plantes i els seus usos tradicionals; del 8 al 22 d'abril, un de cultiu de plantes aromàtiques i medicinals, i del 12 al 26 d'abril un de maneig de l'entorn d'horts i finques, en el qual es parlarà d'estratègies de sanitat dels cultius mitjançant tanques vegetals i franges de biodiversitat.
A més, del 13 al 27 d'abril es farà la primera part del curs de gestió autònoma i sostenible de l'aigua, i del 4 al 18 de maig, la segona part; del 6 de maig al 3 de juny, un de plantes medicinals i remeis casolans; del 18 de maig al 8 de juny, un sobre la salut dels cultius, en què es tractarà com es pot evitar que emmalalteixin i reconèixer plagues, malalties i fauna útil; i del 25 de maig al 15 de juny, un sobre solucions pràctiques per a dones autosuficients, que inclou el muntatge, la reparació i el manteniment d'instal·lacions d'energies renovables.
Per acabar, del 5 al 26 de juny es farà un curs de cosmètica saludable, i el 15 de juny, un taller de construcció d'un rellotge solar.
24.3.13
Publicat el dia

24.3.13

Yolanda

Comparteix